ООУ "Благој Кирков"РЕЗУЛТАТИ ОД МЕЃУНАРОДНИОТ МАТЕМАТИЧКИ НАТПРЕВАР КЕНГУР

   На 26 Март 2009 година се реализираше Меѓународниот Математички натпревар Кенгур, кој го организира Сојузот на Математичари на Македонија и на кој земаа учество и ученици од нашето училиште.
   Притоа нашите ученици ги покажаа следните резултати: Стојче Талев 2 одд. и Невенка Максимова 5 одд. освоија 2-ра награда; Димитар Арсов, Јовица Виларов, Кристијан Ристески и Есра Османова сите од 2 одделение, како и Радица Георгиева, Филип Камчев и Борис Даев од 3 одделение освоија 3-та награда; Александар Андоновски и Натали Манева од 3 одделение, Деспина Митева 5 одделение, Лилјана Ризова 7 одделение и Тања Јованова 8 одделение се здобија со пофалници.

IMG_3051.jpg
Напиши коментар

You must be logged in to post a comment.